FILLERS HYALURONSYRA

Fillers består av hyaluronsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen för att smörja leder bland annat. Hyaluronsyra är inget läkemedel utan endast en sockerlösning. 

Med hjälp av fillers kan man bygga upp volym på önskade områden i ansiktet. Beroende på indikation används fillers med olika täthet. I läppar vill man ha en mjuk fillers. För att skulpturera ansiktet med kindben, käklinje eller näsa används en mer kompakt filler. 


Komplikationer som kan uppstå är att preparatet täpper till eller komprimerar viktiga kärl i ansiktet. Detta är något som märks direkt genom blekhet och marmorering av huden samt konstant intensiv smärta. Därför är det viktigt att gå till leg. sjukvårdspersonal som tidigt kan se tecken på detta samt sätta in åtgärder direkt. Då injiceras ett läkemedel som löser upp hyaluronsyran och blodtillförseln kommer tillbaka. 


För att minska risken för komlikationer använder vi oss alltid av trubbiga kanyler i riskområden, som därmed inte kan penetrera kärlen.

Behandlingar med fillers hyaluronsyra


Läppar: För att få mer volym/återskapa volym som försvunnit med åldern. Samt för att förbättra läpparnas form och skapa symmetri med fokus på läppens alla beståndsdelar. 


Nasolabiala veck: Behandlar insjunkningar samt djupare rynkor. Effektiv behandling. 


Sura mungipor: Injiceras i mungiporna. Resultatet blir en gladare mun.


Kindben: Perfekt behandling för dig som börjat tappa volym i ansiktet och därmed huden har börjat bli slapp ner mot kinderna och munnen. Återskapar volym och ger ett lyft. Även för dig som önskar högre, mer definierade kinben. 


Käklinje: Bra behandling för dig som önskar en mer definierad käklinje. Är inte att rekommendera om man har allt för slapp hud då det inte ger någon effekt, samt om man har en väldigt stark halsmuskulatur som gör att hals och käklinje går ihop. Då rekommenderas istället botox ytligt i halsmuklerna för att få den att slappan av och på så sätt få en mer definierad käklinje. 


Haka: Ger jättefina resultat om man önskar en mer spetsig haka eller fylla i håligheten som kan finnas i hakan. Även för man som önskar en mer bred maskulin haka. 

Tear trough: Har du ihåligheter under ögonen/mörka ringar ger det jättebra resultat att fylla i dessa med fillers. Inte att rekommendera för dig som har uttalade påsar under ögonen eftersom fillers adderar volym. 


Tinningar: Med åldern minskar volymen i ansiktet vilket kan leda till insjunkna tinningar. Enkel och effektiv behandling för att återskapa volym. 


Näsa: Fillers kan användas för att skapa en rakare näsrygg, lyfta nästippen samt skapa intrycket av en smalare nästipp och näsrygg. Ger jättefina resultat!